fbpx
 


Mere end du forventer

Vi tilbyder tekniske tegninger, rådgivning og møllerestaureringsarbejde
Det kræver årelang erfaring, dygtige og dedikerede medarbejdere at genopbygge og restaurere de gamle møller. Det er de originale og sjældne materialer og de særlige detaljer, sliddet og patinaen, der giver møllerne sjæl og karakter. ”Vores opgave og passion er at genskabe møllens autentiske udseende og dermed bevare den kulturarv, som ellers går tabt med tiden”, siger tømrermester og møllebygger Morten Anker Petersen, der er 6. generation i den familieejede tømrer og snedkervirksomhed Karl D. Petersen ApS i Avnbøl mellem Sønderborg og Aabenraa.


Vi ønsker at bevare de danske traditioner og værdier. De må ikke gå tabt. Vi kan ikke blot rådgiv mølle-ejere og arkitekter. Vi kan også stå for koordineringen af restaureringen og genskabe møllens funktioner indvendig og udvendigt. Vi har tæt kontakt til mølleingeniører og specialister. ”Ja, vi er i stand til at stå for alle detaljer, så en mølle igen kan blive funktionsdygtig eller bevaringsværdig uden at gå på kompromis med den historiske autenticitet” Siger Morten Anker Petersen.
 Alt indenfor møller

Vores passion for møllerestaurering og byggeri går mere end 185 år tilbage. Karl D Petersen er med den lange erfaring og passion for møller - en af Danmarks førende specialister indenfor møllebyggeri. Vi restaurerer, bygger, tegner og planlægger - så klik ind og læs mere
 

VINDMØLLER

Se meget mere om hvad vi kan indenfor vindmøller herVANDMØLLER

Se meget mere om hvad vi kan indenfor vandmøller herRESTAURERING

Vi tilbyder mange muligheder indenfor restaurering


PROJEKTERING

Vi tilbyder hjælp til tekniske mølle-tegninger og søgning af midler til genetablering.


Samarbejde med mølletekniker Rüdiger Hagen

Vi rådfører os med en af europas dygtigste mølleteknikkere, Rüdiger Hagen. På hans hjemmeside kan du se hans kompetencer inden for området. Det er vores erfaring at Rüdiger forstår sig så godt og detaljeret på de fleste møller, at vi ikke kan få en bedre samarbejdspartner omkring mølletegninger og detaljer.
 • Bygholm Mølle
  "I forbindelse med renoveringen af Bygholm Mølle ved naturreservatet Vejlerne har vi haft et godt samarbejde med Møllebygger Petersen Aps. Indledningsvis blev møllen gennemgået og vurderet, hvorefter et budget blev udarbejdet sammen med en plan for arbejdet. Arbejdet har generelt været effektivt tilrettelagt og der har været en god dialog undervejs i hele processen, ligesom de involverede medarbejdere og underentreprenører har vist entusiasme for arbejdet. Ved overleveringen af det færdige arbejde er vores egne medarbejdere blevet rådgivet i møllens pleje, smøring m.m., så vi derved er rustet til at passe på den mere end 150 år gamle mølle – Vejlernes vartegn."
  Niels Dahlin Lisborg
  Driftsleder, Aage V. Jensen Naturfond
 • Slotsvandmøllen Åbenrå
  "Samarbejdet med møllebygger Petersen ApS, ved istandsættelse og restaureringen af Aabenraa Slotsvandmølle har været et godt og positivt samarbejde. I projektets opstart og undervejs i projektet har der har været god løbende sparring og samspil. Før og under vejs i projektet er gensidige aftaler blevet overholdt, og der har været god kommunikation omkring processerne samt information omkring projektets udvikling. Igennem hele processen er der udvist overblik omkring alle byggeprocessen faser. Økonomien er håndteret professionelt, tidsplanen er overholdt, og ikke mindst er arbejdet udført med respekt for det traditionelle håndværk og i god håndværksmæssig kvalitet. Møllebygger Petersen udviser stor professionalisme i byggeprocessen samt har god omgang med de bevaringsværdige/fredede sammenhænge."
  Lise F. Nielsen
  Arkitekt M.A.A.
parallax background
 

Kontakt os

Har du et mølleprojekt, mølle-byggeri, eller ønsker du at få lavet tegninger og tekniske detaljer til ansøgning for at søge midler til restaurering af møllen. Disse muligheder har både private møller og fondsejede møller.

Ring: 20 27 98 99