fbpx
Dybbøl Mølle
Dybbøl Mølle
3. november 2019
Aabenraa Slotsvandmølle
Aabenraa Slotsvandmølle
27. september 2019
 


Vi er erfarne møllebyggere

Fokuseret på kvalitet
Dyrehave Mølle er en hollandsk gallerimølle. Galleriet er et udendørs gangareal udført i træ, der omkranser hele møllen. Herfra kunne mølleren betjene de store vinger. Der findes også hollandske møller uden galleri. Disse er dog således lavere, fordi mølleren skulle betjene vingerne fra jorden. Med galleriet kunne møllen bygges højere og dermed nemmere fange vinden. Dyrehave Mølle er 1 af de 2 højeste møller i Danmark.

Møllens historie

Dyrehave Mølle er bygget i 1858 af sten. Møllevingerne, som er lavet af Douglasgran, er 32 alen , ca. 20 meter lange og forsynet med ”sejl” af træ, der stilles lodret således, at de danner en flade, som får vingerne til at dreje rundt. Møllehatten er beklædt med zinkplader og forsynet med en lille mølle, en såkaldt ”vindrose”. Vindrosen bevirker at den selv drejer møllevingerne op i vindretningen. I gamle dage drejede man møllehatten med håndkraft og vingerne var dengang forsynet med kludesejl.


Restaurering

Restaureringen handler om at fjerne uoriginalt og uønsket materiale samt sikre og forny tag og facader. Henover sommeren 2019 blev møllen pudset og murværk inde som ude gennemgås og sikres. Selve mølleværket, der med tiden havde sat sig temmelig kraftigt, er allerede rettet op. Hver del af træværket på møllens syv lofter er gennemgået af en Karl D Petersen. Vi har også sat nye vinger og vindroser op, som er produceret i eget værksted.

parallax background
 

Kontakt os

Har du et mølleprojekt, mølle-byggeri, eller ønsker du at få lavet tegninger og tekniske detaljer til ansøgning for at søge midler til restaurering af møllen. Disse muligheder har både private møller og fondsejede møller.

Ring: 20 27 98 99