Mere end du forventer

Vi tilbyder tekniske tegninger, rådgivning og møllerestaureringsarbejde

Det kræver årelang erfaring, dygtige og dedikerede medarbejdere at genopbygge og restaurere de gamle møller. Det er de originale og sjældne materialer og de særlige detaljer, sliddet og patinaen, der giver møllerne sjæl og karakter. ”Vores opgave og passion er at genskabe møllens autentiske udseende og dermed bevare den kulturarv, som ellers går tabt med tiden”, siger tømrermester og møllebygger Morten Anker Petersen, der er 6. generation i den familieejede tømrer og snedkervirksomhed Karl D. Petersen ApS og Møllebygger Petersen ApS i Avnbøl mellem Sønderborg og Aabenraa.

 


Vi ønsker at bevare de danske traditioner og værdier. De må ikke gå tabt. Vi kan ikke blot rådgiv mølle-ejere og arkitekter. Vi kan også stå for koordineringen af restaureringen og genskabe møllens funktioner indvendig og udvendigt. Vi har tæt kontakt til mølle-ingeniører og specialister. ”Ja, vi er i stand til at stå for alle detaljer, så en mølle igen kan blive funktionsdygtig eller bevaringsværdig uden at gå på kompromis med den historiske autenticitet” Siger Morten Anker Petersen.

 Alt indenfor møller

Vores passion for møllerestaurering og byggeri går mere end 185 år tilbage i firmaet Karl D Petersen. På arven fra Karl D Petersen har vi nu etableret Møllebygger Petersen ApS, der må siges at besidde årelang erfaring og passion for møller, og kan dermed kalde sig en af Danmarks førende specialister indenfor møllebyggeri. Vi restaurerer, bygger, tegner og planlægger - så klik ind og læs mere
 

VINDMØLLER

Se meget mere om hvad vi kan indenfor vindmøller herVANDMØLLER

Se meget mere om hvad vi kan indenfor vandmøller herRESTAURERING

Vi tilbyder mange muligheder indenfor restaurering


PROJEKTERING

Vi tilbyder hjælp til tekniske mølle-tegninger og søgning af midler til genetablering.


parallax background
 • Bygholm Mølle
  "I forbindelse med renoveringen af Bygholm Mølle ved naturreservatet Vejlerne har vi haft et godt samarbejde med Møllebygger Petersen Aps. Indledningsvis blev møllen gennemgået og vurderet, hvorefter et budget blev udarbejdet sammen med en plan for arbejdet. Arbejdet har generelt været effektivt tilrettelagt og der har været en god dialog undervejs i hele processen, ligesom de involverede medarbejdere og underentreprenører har vist entusiasme for arbejdet. Ved overleveringen af det færdige arbejde er vores egne medarbejdere blevet rådgivet i møllens pleje, smøring m.m., så vi derved er rustet til at passe på den mere end 150 år gamle mølle – Vejlernes vartegn."
  Niels Dahlin Lisborg
  Driftsleder, Aage V. Jensen Naturfond
 • Dybbøl Mølle

  Det har været et utroligt flot arbejde, som møllebygger Petersens engagerede og dedikerede medarbejdere har udført på Dybbøl Mølle i 2019-20. Det har været en fornøjelse at overvære hvordan hver eneste detalje blev behandlet med kærlighed til håndværket. Resultatet er da også at møllen her i 2020 nu kører bedre end nogensinde før - nærmest som en symaskine. På Dybbøl hylder vi håndværkere med kærlighed for faget! Tak for veludført arbejde!

   
  Bjørn Østergaard, Centerleder
  HISTORIECENTER DYBBØL BANKE
 • Dyrehave Mølle Vindmølle
  Møllebygger Petersen ApS har på allerbedste vis bistået os med at få Dyrehave Mølle sat i drift igen. Mølleværket var om ikke direkte nødlidende så dog alligevel så nedslidt, at det ville have været uforsvarligt at sætte møllen i gang uden et større serviceeftersyn. Foruden en håndværksmæssigt fornem istandsættelse og udskiftning af ødelagte dele har Møllebygger Petersen ApS ydet en yderst professionel rådgivning til glæde for såvel bygherre og arkitekter som de folk, der i fremtiden skal passe møllen i det daglige: En mølle er en maskine, og som alle maskiner skal den med jævne mellemrum have udskiftet vitale dele. Møllebygger Petersen har ydet os uvurderlig hjælp ved at udarbejde en plan for fremtidige reparationer og fornyelser, som gør det muligt for os at opstille et troværdigt, langsigtet budget for møllens fremtidige drift - fuldstændig som vi gør for de øvrige ejendomme i vores portefølje. Møllebygger Petersen ApS er på alle måder en dybt professionel og engageret samarbejdspartner.
  Anders Brüel, projektleder
  Realdania By & Byg
 • Eftersyn møllesten Esrum Kloster
  Et super professionelt forløb med Møllebygger Petersen, de har været meget gavmilde med at dele ud af deres viden og erfaringer omkring hele processen med at istandsætte. Det nye møllelaug er blevet grundigt instrueret i brugen af mølleriet og turbinemøllen mm.
 • Jels mølle Testamonial
  Vi har været godt tilfredse med samarbejde, håndværk, tidsplan, kommunikation samt Erik og Yngves passion for arbejdet i forbindelse med det udførte arbejde på møllen.
  Formand Kasper Sellebjerg
  Jels Mølleforening
 • G Ramløse mølle 1
  Jeg vil benytte lejligheden til at sige TAK for et godt samarbejde. Det har været en stor fornøjelse at samarbejde med Jer omkring Ramløse Mølle.   I er gået meget professionelt til opgaven og med hurtig og tillidsvækkende afdækning af risiko for yderligere skader i forbindelse demontering af vingerne. I har været tydelige omkring, hvad der skal til for at få møllen til at køre igen. Tilbuddet var udspecificeret på en sådan måde, så det var let at få overblik over, hvad der var indeholdt og hvad der var udenfor. Økonomien er overholdt som aftalt, hvilket er en stor fordel i politisk styret organisation.   Desuden  er det altid en glæde, at arbejde sammen med engagerende folk og det må man sige har været tilfældet med Jer som leverandører :o) Da arbejdet med montering er meget vejr afhængigt – har I (som vi) fulgt nøje med i vejrudsigten – og I har været gode til at orientere omkring status for arbejdet. Afsluttende glæder vi os til at samarbejdet omkring en ny vinge til Pibemølle i det kommende år.   Jeg vil benytte lejligheden til at ønske jer alle en rigtig god Jul og alt godt i det nye år.
  Karen Fhær Jensen, Bygningsingeniør
  Center for Byudvikling & Ejendomme, Gribskov Kommune
 • Slotsmollen Sonderborg
  Samtidig skal herfra lyde en stor tak til jer begge (arkitekt og møllebygger) for det gode samarbejde gennem hele forløbet. Det har været en behagelig og meget interessant proces følge fra start til slut.   Tak til møllebyggerne for det flotte professionelle arbejde, og den formidling de har videregivet.
  Uwe Schmidt
  Sønderborg Kommune
 • Slotsmollen Sonderborg
  Jeg vil også gerne sige tak for et rigtig godt samarbejde. Det har været en god proces med et godt resultat! Flot håndværk af dygtige håndværkere - det værdsættes meget!  
  Anders Glavind Jensen
  E+N Arkitektur A/S
 • Slotsvandmøllen Åbenrå
  "Samarbejdet med møllebygger Petersen ApS, ved istandsættelse og restaureringen af Aabenraa Slotsvandmølle har været et godt og positivt samarbejde. I projektets opstart og undervejs i projektet har der har været god løbende sparring og samspil. Før og under vejs i projektet er gensidige aftaler blevet overholdt, og der har været god kommunikation omkring processerne samt information omkring projektets udvikling. Igennem hele processen er der udvist overblik omkring alle byggeprocessen faser. Økonomien er håndteret professionelt, tidsplanen er overholdt, og ikke mindst er arbejdet udført med respekt for det traditionelle håndværk og i god håndværksmæssig kvalitet. Møllebygger Petersen udviser stor professionalisme i byggeprocessen samt har god omgang med de bevaringsværdige/fredede sammenhænge."
  Lise F. Nielsen
  Arkitekt M.A.A.
 • Bygholm Mølle Vejlerne
  -  Møllebygger Petersen udspringer fra firmaet Karl D. Petersen, og er drevet af sjette generation af tømrere- og snedkere. De har en helt enestående forståelse for det gamle håndværk, og deres træarbejde er sublimt. Ved at kombinere gode materialer og godt håndværk kan vi for alvor skabe nogle løsninger, der er bæredygtige. For sammen bygger vi noget, som kan stå stærkt, godt og smukt til eftertidens generationer, siger Jens Glistrup... (Læs hele artiklen her)
  Jens Glistrup
  Starupwood

Den Fynske Landsby

Erik, Yngve og Morten

 

Uddrag af artiklen fra BYGHÅNDVÆRK m overskriften:

Danmarks gamle møller er mere end smukke bygninger (Aug. 2022) 

Erik Bratenburg er medejer af virksomheden Møllebygger Petersen. Han har et helt særligt forhold til Danmarks møller. Og han har også en holdning til, hvordan møller burde anskues.
 
Ifølge Erik burde møllerne spille en meget større rolle i nutidens Danmark, end de gør.

”Vind- og vandmøller er en stor del af vores historie. De er maskiner der stammer helt tilbage fra 1200-tallet. De er med til at fortælle om, hvor vi kommer fra,” forklarer Erik og fortsætter: ”Det er helt sikkert min drøm at være med til at sætte de gamle møller i drift igen.”

Link til artikel her


Samarbejde med mølletekniker Rüdiger Hagen

Vi rådfører os med en af europas dygtigste mølleteknikkere, Rüdiger Hagen. På hans hjemmeside kan du se hans kompetencer inden for området. Det er vores erfaring at Rüdiger forstår sig så godt og detaljeret på de fleste møller, at vi ikke kan få en bedre samarbejdspartner omkring mølletegninger og detaljer.
parallax background
 

Kontakt os

Har du et mølleprojekt, mølle-byggeri, eller ønsker du at få lavet tegninger og tekniske detaljer til ansøgning for at søge midler til restaurering af møllen. Disse muligheder har både private møller og fondsejede møller.

Ring: 20 27 98 99