fbpx
 


Projektering


Teknisk rådgivning og tegning

Vi tilbyder mølletegninger, der kan bruges, når du skal beskrive projektet for at søge midler til genetablering eller opbygning af møllen

.
Når en vandmølle eller vindmølle skal reetableres eller restaureres, kræver det ofte et meget stort arbejde. Ikke mindst i projekteringen, hvis man ønsker hjælp til at finansiere restaureringen. Arbejdet med at søge midler, afhænger ofte af, hvor gode beskrivelser der vedlægges, samt tegninger og formidling af projektet.

Arbejdet med at søge fondsmidler er naturligvis vigtige, for at du kan komme i betragtning til fondsmidler fra bl.a. Realdania. Her samarbejder vi med en af Europas mest vidende mølle-ingeniører, der har et usædvanligt stort og nærmest nørdet kendskab til både danske og tyske møller. Rüdiger Hagen bl.a. har begået de tegninger, der fremgår heraf og vedrører et restaureringsprojekt vi havde på Klostermøllen i Lemvig og vingerne til Dybbøl Mølle.
 

Vi er med dig hele vejen


  • Møllehjul på værksted
  • Aabenraa Slotsvandmølle

Vigtigheden af planlægning

Projektering af arbejdet med forskelige samarbejdspartnere kan være et stort og intenst arbejde. Udover vores egen erfaring, kender vi en del fagfolk, som vi kan trække på og anbefale inden for restaureringsarbejdet med vindmøller og vandmøller og større restaureringsopgaver.
  • Aabenraa Slotsvandmølle

    Vandmøllens hjul er genopført i Marts 2019. Nyt underfaldshjul og padlebladshjul i eg og sibirsk lærk Ø330 cm. Vandhjulsaksel i eg med ny udvendig endetap og […]
    Aabenraa Slotsvandmølle
  • Kloster Vandmøllen Lemvig gml

    Kloster Vandmølle ved Gudum, Lemvig. Nyt vandhjul i egetræ. Stigbord og vandrende. Nyt mølleri. Bygget med finansiel støtte fra LAG fonden og Real Dania.