fbpx
 


Vi er din samarbejdspartner

Ikke blot møllebygger, rådgiver og koordinator

Vi har den dag i dag, vores største samarbejde med mølleentusiaster fra det sydlige Tyskland. Her kan vi nævne Rüdiger Hagen, som en af de eneste i Europa der kender til langt de fleste møller i vores område, og formår at tegne tekniske beskrivelse som ikke kan sammenlignes med danske arkitekters arbejde, når det gælder møller.

Vi har siden opstart af vores vision om at starte en møllebyggervirksomhed for hjælpe med bevaringsarbejdet af den danske kulturarv, haft et tæt samarbejde med den tyskfødte Møllebygger, Martin Zecher. Han har har primært beskæftiget sig med at bygge møller – født ind i faderens møllebyggerfirma. Martin er yderst kompetent og behagelig at samarbejde med. Han er således også med til at klæde vores restaureringshåndværkere på, så de med endnu større viden kan arbejde med møllebyggerfaget. Erik Batenburg er vores hollandskfødte møllebygger - og arbejder i Møllebygger Petersen ApS. Også han og hans familie har møllebyggerhvervet som passion.
 
parallax background
 • Bygholm Mølle Vejlerne
  -  Møllebygger Petersen udspringer fra firmaet Karl D. Petersen, og er drevet af sjette generation af tømrere- og snedkere. De har en helt enestående forståelse for det gamle håndværk, og deres træarbejde er sublimt. Ved at kombinere gode materialer og godt håndværk kan vi for alvor skabe nogle løsninger, der er bæredygtige. For sammen bygger vi noget, som kan stå stærkt, godt og smukt til eftertidens generationer, siger Jens Glistrup... (Læs hele artiklen her)
  Jens Glistrup
  Starupwood
 • Slotsvandmøllen Åbenrå
  "Samarbejdet med møllebygger Petersen ApS, ved istandsættelse og restaureringen af Aabenraa Slotsvandmølle har været et godt og positivt samarbejde. I projektets opstart og undervejs i projektet har der har været god løbende sparring og samspil. Før og under vejs i projektet er gensidige aftaler blevet overholdt, og der har været god kommunikation omkring processerne samt information omkring projektets udvikling. Igennem hele processen er der udvist overblik omkring alle byggeprocessen faser. Økonomien er håndteret professionelt, tidsplanen er overholdt, og ikke mindst er arbejdet udført med respekt for det traditionelle håndværk og i god håndværksmæssig kvalitet. Møllebygger Petersen udviser stor professionalisme i byggeprocessen samt har god omgang med de bevaringsværdige/fredede sammenhænge."
  Lise F. Nielsen
  Arkitekt M.A.A.
 • Bygholm Mølle
  "I forbindelse med renoveringen af Bygholm Mølle ved naturreservatet Vejlerne har vi haft et godt samarbejde med Møllebygger Petersen Aps. Indledningsvis blev møllen gennemgået og vurderet, hvorefter et budget blev udarbejdet sammen med en plan for arbejdet. Arbejdet har generelt været effektivt tilrettelagt og der har været en god dialog undervejs i hele processen, ligesom de involverede medarbejdere og underentreprenører har vist entusiasme for arbejdet. Ved overleveringen af det færdige arbejde er vores egne medarbejdere blevet rådgivet i møllens pleje, smøring m.m., så vi derved er rustet til at passe på den mere end 150 år gamle mølle – Vejlernes vartegn."
  Niels Dahlin Lisborg
  Driftsleder, Aage V. Jensen Naturfond
 • Kloster Vandmølle

  Kloster Vandmøllens historie går tilbage til 1400-tallet, da Priorinden på Gudum Kloster ønskede en mølle. Den ældste mølle blev skyllet bort under et voldsomt tøbrud i […]
  Klostermøllen 1
 • Nybjerg Mølle

  Vandmøllen har stået stille i 10 år, vi har udskiftet kiler i vandhjulene, renovering af hejs til stigbord, rådskader samt justeringsarbejder for at få hjulene til […]
  Nybjerg mølle 2
 • Vibæk Vandmølle

  Om Vibækken fortælles at møllen har ligget et par kilometer længere oppe ad bækken ved Mulhuse, hvor en vandmølle kan spores tilbage til 1500-tallet. Den nuværende […]
  Vibeak vandmolle 3