fbpx
Jels Mølle
Skjern Vindmølle
26. august 2019
Aabenraa Slotsvandmølle
Aabenraa Slotsvandmølle
27. september 2019
 


Vi er erfarne møllebyggere

Fokuseret på kvalitet
Allerede i 1664 var der en studsmølle i Lille Heddinge. Den nuværende "hollandske" mølle blev opført i 1874 og har derfor forlængst fyldt 100 år. Under stormfloden 13. november 1872 strandede mange skibe ud for Stevns. Det svære tømmer, som møllen er bygget af, kommer fra nogle af disse skibe.

Møllens historie

Lille Heddinge Mølle ligger på Stevns, nærmere betegnet; Rødvig. Møllen er i dag privatejet og har stået i Rødvig siden 1915. Lille Heddinge Mølle blev brugt som kornmølle indtil 1954. I 1977 overtog Brdr. Hansen møllen fra Stevns Faxe Andel og restaurerede den og satte nye møllevinger på. I 1984 var restaureringen færdig. Møllevingerne har en diameter på 22 m og dækker et bestrøget areal på 380 m2.


Reparation

Lille Heddinge Mølle er blevet repareret efter en stormskade. Vindrosen har fået udskiftet både arme og flager til nye. Der har endvidere været igangsætning og afprøvning af møllen. Reparation af tagspån i savskåret eg. Behandling af alle tagspån på mølleskrop, hat- og vindrosestativ. Disse har fået 2 behandlinger med træ-tjærre fra Starup-Wood. Herudover er der foretaget reparation af svikstilling. Maling af døre og vinduer samt en tiltrængt afdækning af vandret tømmer med ventileret kappe.

parallax background
 

Kontakt os

Har du et mølleprojekt, mølle-byggeri, eller ønsker du at få lavet tegninger og tekniske detaljer til ansøgning for at søge midler til restaurering af møllen. Disse muligheder har både private møller og fondsejede møller.

Ring: 20 27 98 99