fbpx
Bygholm Vindmølle Vejlerne
Bygholm Mølle Vejlerne
4. november 2019
Vibeak vandmolle 3
Vibæk Vandmølle
26. februar 2020
 


Vi er erfarne møllebyggere

Fokuseret på kvalitet
Sillerup Mølle er en vindmølle, der ligger på en bakketop udenfor landsbyen Sillerup, ca 8 km nordøst for Haderslev. I år 2009 havde den eksisteret i 150 år. Møllen er en af de største og bedst bevarede vindmøller i Danmark, og er stadig i drift den dag i dag. Den er udstyret med helt igennem originalt værktøj og driftsmateriel. I perioden 1983 og frem til 1993 er møllen blevet restaureret. Den sidste store restaurering har vi foretaget i 2017 og Møllen arbejder i dag som en "levende" og arbejdende mølle. Møllens gæster får her den enestående oplevelse, som det er at se det gamle møllehåndværk i funktion. At se møllen - drevet af vinden eller den gamle motor - formale korn til mel og herefter blive til brød i møllens ovnhus, for derefter selv at smage på brødprodukterne, er en meget fin og helstøbt oplevelse.

Møllens historie

Allerede i 1853 forelå der en ansøgning fra møllesvend Rasmus Peter Rasmussen i Haderslev om at bygge en vindmølle på Sillerup Mark. Hverken denne mølle eller møller H.I.Staals tilladelse fra 1857 til at flytte sin vindmølle fra Taarning til Sillerup blev ført ud i livet. Først i 1859, da Laue Enevoldsen i Haderslev fik tilladelse til at opføre en vindmølle, kom møllen på Sillerup Mark ved vejen fra Sillerup til Ørby op at stå.


Restaurering

I 1983-1993 gennemgår møllen en restaurering. Igen i sommeren 2017 får Sillrup Mølle en gennemgribende restaurering. Denne gang er det os som møllebyggere der restaurerer Sillerup Vindmølle, der får nye vinger, svikstilling, istandsættelse af kværne, renovering af etagedæk og krøjeværk.

parallax background
 

Kontakt os

Har du et mølleprojekt, mølle-byggeri, eller ønsker du at få lavet tegninger og tekniske detaljer til ansøgning for at søge midler til restaurering af møllen. Disse muligheder har både private møller og fondsejede møller.

Ring: 20 27 98 99